Wszystkie błędy (poza tym pogrubioną czcionką) udało się skasować, niestety ten jeden powraca notorycznie. W związku z powyższym mam prośbę do bardziej zaawansowanych użytkowników o interpretację tych błędów i ewentualne wskazówki co zrobić żeby za jakiś czas nie wróciły. Ja rozumiem jedynie problem z lusterkiem kierowcy, że nie grzeje, bo to samo mam w swojej O1 (czyżby to typowe dla Skody?) :lol: Z góry dziękuję za pomoc
bład z klimy jest spowogowany brakiem gazu w układzie lub uszkodzonym czujnikiem cisnienia . co do reszty błedów to jesli nie wruciły to nie zawracaj se nimi głowy bo mogły one zostat po naprawionych usterkach a błedy nie były skasowane.
german81, dzięki za szybką odpowiedź. Co do klimy to na pewno trzeba jechać na serwis, bo po ostatniej przejażdżce w ciepłe dni nie dało się wytrzymać - mam wątpliwości czy w ogóle coś chłodziło.
No nie chłodziło bo błąd mówi o braku ciśnienia... Odkręć korek od klimy i śrubokrętem naciśnij spust na wentylku. Jak będzie cisza to znaczy że gaz już dawno poszedł na spacer...
2 Faults Found:
00893 - Switch for Trunk Handle (E234)
008 - Implausible Signal - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00101000
Fault Priority: 4
Fault Frequency: 1
Reset counter: 175
Mileage: 154601 km
Time Indication: 0
Freeze Frame:
Term 15 Off
Voltage: 12.25 V
OFF
ON
Term 50 Off
OFF
OFF
00896 - Trunk Lock Unit (F256)
008 - Implausible Signal - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00101000
Fault Priority: 4
Fault Frequency: 3
Reset counter: 181
Mileage: 154613 km
Time Indication: 0
Date: 2009.14.29
Time: 09:53:03
Freeze Frame:
Term 15 Off
Voltage: 12.55 V
OFF
OFF
Term 50 Off
OFF
OFF
Drugi błąd pojawiał mi się już kilka razy - wymieniony został zamek tylnej klapy, po czym doszedł pierwszy błąd.
Czy ktoś może mnie naprowadzić w tym temacie na znalezienie rozwiązania albo wie z czego to się bierze?
Dodam jeszcze, że zamek klapy bagażnika działa prawidłowo, otwiera się mechanicznie i z pilota, lampi się świecą, kontrolka na desce po otwarciu się świeci, po zamknięciu gaśnie razem z lampkami.
Komentarz